Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: 5.1 hangrendszerek
HOC Fórum > Multimédia > Hangkártyák és hangszórók
Jabba boy
Érdekelne, hogy kinek mi van, de az még inkább, hogy a szavazás hány embert érdekel egyáltalán. Én egy elég drága sztereo hi-fit.
drew
Nem ide kellett volna ezt a topicot megnyitni! Mind1, majd áthelyezi egy moderator a megfelelő helyre! UGYE? rolleyes.gif
blackmorpheus
Hell... én is sztereo párti wok... 1pár Dali 850 Red Series + Denon PMA-1500R sztereo erősítő ... meg még van azért egy Samsung HT-DS700 házimozi de ezt ritkán használom...
Jabba boy
Bocs, de mire észrevettem ezt a bakit, már megvolt a topik angel_not.gif
Remélem, azért elegen észreveszik. Egyébként ez azért lett, mert a főoldalon, a multimédia rész Creative-es hírében sokan leszóltak a véleményem miatt. Egyébként az itteni eredmény is csak tájékoztató jelleg lesz, elvégre ezen az oldalon csak az igazi HW fanok tömörülnek, szal a kép úgysem lesz teljes. no.gif

A véleményem ide is leírom: egy minőségi sztereo rendszeren kívül nem kell más a PC-nek! Kivétel, ha valaki filmezik, de sztem az ilyen úgyis ráköti a gépet TV-re, meg házimozi erősítőre, ha már mindenképp térhangzást akar.
Typhoon
IDÉZET(Jabba boy @ 2005 May 19 10:59)
A véleményem ide is leírom: egy minőségi sztereo rendszeren kívül nem kell más a PC-nek! Kivétel, ha valaki filmezik, de sztem az ilyen úgyis ráköti a gépet TV-re, meg házimozi erősítőre, ha már mindenképp térhangzást akar.

Hell!
Ebbe bele lehet kötni, mert pl. egy jó játék is lehet még jobb, ha 5.1-es hanggal játszod. Pl.: UT2004, BF Vietnam, NFSU2. Szerintem ha valakinek van egy jó minőségű hangkártyája, ami támogatja az 5.1-et (és ma már szinte az összes, 3000Ft-tól felfelé), az ki fogja használni.
De abban igazad van, hogy a Winamp-ot (mp3-akat) nem érdemes 5.1-ben hallgatni, de ha directsound-ra van állítva, akkor a stereoüt is "szétossza" a gép 5.1-re.

Szóval ízlések és pofonok. Ahány ház, annyi szokás. .... smile.gif
Üdv::: TYPhoon smile.gif
Jabba boy
Hát ez az... Nekem ugyan nem igen kell, hogy a játékok 5.1-ben szóljanak, de másnak lehet, hogy igen. És itt jön az, amiért most ez a szavazás is van: bár már mindenki képes lenne 5.1-es rendszereket használni, mégis csak a felhasználók kisebb része teszi ezt meg.
Hullarabló
blackmorpheus! Azok a Dali hangsugárzók nagyon állatok!
Jabba boy! írtad, hogy 100ezres cuccod van! ez igen! Hurrá! Bejön a csajoknál?... Komolyra fordítva elhiheted az én cuccom se két fillér volt... Mellesleg a Klipsch tényleg szép hangzású, de aránytalanul drága, ráadásul a szgépekhez készített erősítős szettjeik sztem nem a legjobbak. A baj a klipsch-sel, hogy drága alapanyagokból és drágán vannak előállítva, és ugyanilyen árú rendes házimozihoz - erősítő + hangsugárzók - képest alúlmarad. (Annyi pénzből, amennyiért kínálják, összeraksz egy rendszert mondjuk Wharfedale sugárzókból és 1 erősítőből.)
Akinek ilyen cuccai vannak, az nem preferálja a winampot, sőt egyáltalán az mp3 formátumot, hanem törekszik "tömörítetlen" hangformátumú zenéket hallgatni... (ld. az igen ritka DVD-Audio-t)

UI.: Attól, hogy vmi drága, még nem biztos, hogy jó is :thumb:
Morpheus
genius ht5.1

előtte sokáig csak sztereo, de így sokkal jobb.

én sok filmet szoktam nézni és nem kötöma tv-re, mert van egy nagy moncsim plusz ez a hangfal cuccos és eddig nem csaldtam benne.
és a játékok is sokkal jobbak.
Nikk
Egyetértek Morpheus kollégával. gap.gif

Nem tudom kik játszottak már a ManHunt-tal, de kegyetlen jó vele ha mellette van a Genius 5.1. Fenomenális. Szvsz ha valaki egyszer kipróbálja azután már nem nagyon tud nélkül élni. Mármint a hagfalszett nélkül.

Bár játszani csak akkor jó 5.2-el, ha van egy rakat memóriád, plusz egy közép hangkarid, és a játéknak jók a hangjai. (Manhunt RULEZ) gap.gif
Morpheus
IDÉZET(Nikk @ 2005 May 21 11:27)

Nem tudom kik játszottak már a ManHunt-tal, de kegyetlen jó vele ha mellette van a Genius 5.1. Fenomenális. Szvsz ha valaki egyszer kipróbálja azután már nem nagyon tud nélkül élni. Mármint a hagfalszett nélkül.

Bár játszani csak akkor jó 5.2-el, ha van egy rakat memóriád, plusz egy közép hangkarid, és a játéknak jók a hangjai. (Manhunt RULEZ) gap.gif

Az 5.2 az milyen??? gap.gif gap.gif gap.gif

Nekem eddig legjobban a COD:UO tetszett hangzásilag.

eax3 bekapcsolva 5.1-ben valami haláli ahogy rohanok a csatamezőn és hallom ahogy a hátam mögött becsapodik egy lövedék, a hang irányába hátrafordulok és télleg ott tátong a lyuk a földben.

sőt multiban is sokkal jobb mikkor valaki háturól próbál leszedni, és azonnal tudok reagálni abba az irányba.

5.1 és felette rulz.
Kocska
IDÉZET(Morpheus @ 2005 May 21 22:33)
IDÉZET(Nikk @ 2005 May 21 11:27)

Sztereó méjnyomó biggrin.gif
coolabácsi
IDÉZET(Morpheus @ 2005 May 21 21:33)

Nekem eddig legjobban a COD:UO tetszett hangzásilag.

eax3 bekapcsolva 5.1-ben valami haláli ahogy rohanok a csatamezőn és hallom ahogy a hátam mögött becsapodik egy lövedék, a hang irányába hátrafordulok és télleg ott tátong a lyuk a földben.

sőt multiban is sokkal jobb mikkor valaki háturól próbál leszedni, és azonnal tudok reagálni abba az irányba.

5.1 és felette rulz.

COD UO MP-ben télleg jó az EAX3 :thumb: olyan jól vannak a hangok pozícionálva hogy eddig nem ketten hitték azt hogy WH-zok lol.
Hungary05
Csak sztereó, de az 2*200W-os és rendes asztali erősítővel használom (sony)... laugh.gif
Kocska
2.1-es miért nincs a szavazásnál?
Gravity
DENON AVR 3850 Erősítő, Harman Kardon DVD35 lejáttszó, Heco Argon Reference FRONT, Heco Argon CENTER és BACK SURROUND, Dali Blue 2002 SURROUND, Heco Krypton SUB30a mélyláda.......

Na jó...ez nem a számítógéphez van kötve. A géphez egy Creative 2.1 -es rendszert használok gap.gif

De a másik szétcincálja a 40nm-es nappalit :thumb: zizi.gif Ja kipróbáltam azért a géppel is a nagy rendszert.......beraktam a Far Cry-t.........hát bizony összesereglett a szomszédság a ház előtt gap.gif laugh.gif zizi.gif :thumb:
Kocska
IDÉZET(Gravity @ 2005 May 22 13:35)
DENON AVR 3850 Erősítő, Harman Kardon DVD35 lejáttszó, Heco Argon Reference FRONT, Heco Argon CENTER és BACK SURROUND, Dali Blue 2002 SURROUND, Heco Krypton SUB30a mélyláda.......

Na jó...ez nem a számítógéphez van kötve. A géphez egy Creative 2.1 -es rendszert használok gap.gif

De a másik szétcincálja a 40nm-es nappalit :thumb: zizi.gif Ja kipróbáltam azért a géppel is a nagy rendszert.......beraktam a Far Cry-t.........hát bizony összesereglett a szomszédság a ház előtt gap.gif laugh.gif zizi.gif :thumb:

Azthitték kitört a 3. vh. biggrin.gif tongue.gif laugh.gif
Jabba boy
Kocska: Az legyen mondjuk a sztereo, mer mé ne.

Hullarabló: Heh, nem a csajozás miatt mondtam, te! biggrin.gif (nem is azér van) Komolyra fordítva a szót. Én elhiszem, hogy 5.1-en minden sokkal királyabb, de nekem pl nem igen kell szgéphez. Persze más lehet, hogy ehhez másképp áll hozzá - én csak azt mondom, hogy egy király sztereo cucc simán hozza egy 30-40 ezres 5.1 cucc hangzását (és ez az én véleményem). A szavazás meg tulképp azt hivatott bizonyítani, hogy bár ma már mindenki hangkarija képes az 5.1-re, a szgéphez mégsem használnak olyan nagyon sokan ilyen hangcuccot.
Kocska
IDÉZET(Jabba boy @ 2005 May 24 08:22)

Hullarabló: Heh, nem a csajozás miatt mondtam, te! biggrin.gif (nem is azér van) Komolyra fordítva a szót. Én elhiszem, hogy 5.1-en minden sokkal királyabb, de nekem pl nem igen kell szgéphez. Persze más lehet, hogy ehhez másképp áll hozzá - én csak azt mondom, hogy egy király sztereo cucc simán hozza egy 30-40 ezres 5.1 cucc hangzását (és ez az én véleményem). A szavazás meg tulképp azt hivatott bizonyítani, hogy bár ma már mindenki hangkarija képes az 5.1-re, a szgéphez mégsem használnak olyan nagyon sokan ilyen hangcuccot.

Jó csak azért rengeteget másít a hangzáson ha külön "dobozból" jön a mély...
Azért lenne érdekes a 2.1 is...
Nemtudo, hogy próbáltál e már ilyen rendszert de teljesen más a feeling, az egy katarzis pl 1000 éve játszottam nfs u2-vel nemnagyon vaol nagy hangzása de a mélyet kihozta és elég jó ha mikor épp tövig nyomod a gázt és berezonál alattad az asztal tongue.gif peace.gif
Nikk
IDÉZET(Kocska @ 2005 May 24 18:09)
IDÉZET(Jabba boy @ 2005 May 24 08:22)

Hullarabló: Heh, nem a csajozás miatt mondtam, te!  biggrin.gif  (nem is azér van) Komolyra fordítva a szót. Én elhiszem, hogy 5.1-en minden sokkal királyabb, de nekem pl nem igen kell szgéphez. Persze más lehet, hogy ehhez másképp áll hozzá - én csak azt mondom, hogy egy király sztereo cucc simán hozza egy 30-40 ezres 5.1 cucc hangzását (és ez az én véleményem). A szavazás meg tulképp azt hivatott bizonyítani, hogy bár ma már mindenki hangkarija képes az 5.1-re, a szgéphez mégsem használnak olyan nagyon sokan ilyen hangcuccot.

Jó csak azért rengeteget másít a hangzáson ha külön "dobozból" jön a mély...
Azért lenne érdekes a 2.1 is...
Nemtudo, hogy próbáltál e már ilyen rendszert de teljesen más a feeling, az egy katarzis pl 1000 éve játszottam nfs u2-vel nemnagyon vaol nagy hangzása de a mélyet kihozta és elég jó ha mikor épp tövig nyomod a gázt és berezonál alattad az asztal tongue.gif peace.gif

BRUMM BRUMM zizi.gif gap.gif
Jabba boy
Hmm, mondjuk igazad van, de akkor ez épp nem volt eszemben. sad.gif

Nikk: Mi van, láttál egy medvét? tongue.gif
telefunen
sztereót használok, meg sztereó foreva de szívesen használnék a gépre kötve 5.1-et is, ha megtehetném... Merthát valljuk be a házimozi erősítők hangja sztereóban gyatra (a hangzás pedig itt a legfontosabb -nekem, zenére) ... itt azonos minőségért nem kicsit többet kell fizetni (egy olcsó, használt, 20-as éveiben járó 20K-s erősítő minőségét 100 rongy alatt nem igazán érhetem el, ráadársul a szabványok folyamatos frissülése miatt 2-3 évesnél öregebb darabot már itt nem is vennék) Amúgy az olcsójános hangcuccával bírok: épített dobozok, JS-03-as Pro-Logic dekóder 2.1-re állítva, 30-as Vidi mély cserélt peremmel, 150W-ra terhelhető gyári Reflex tekercseléssel -mélynek, 20-as szélessávú Tesla hangszórók szatellitnek. Hozzá Telefunken RA200-as ill. Orion 1015-ös erősítők... Ha 15KHz felett is lenne hangja azt modanám kielégít, nincs zavaró hibája a hangot tekintve, így azt mondom ennyiért ne várjak csodát.
Scream
IDÉZET(Kocska @ 2005 May 22 12:57)
IDÉZET(Gravity @ 2005 May 22 13:35)

Na jó...ez nem a számítógéphez van kötve. A géphez egy Creative 2.1 -es rendszert használok  gap.gif

De a másik szétcincálja a 40nm-es nappalit  :thumb:  zizi.gif  Ja kipróbáltam azért a géppel is a nagy rendszert.......beraktam a Far Cry-t.........hát bizony összesereglett a szomszédság a ház előtt  gap.gif  laugh.gif  zizi.gif  :thumb:

Azthitték kitört a 3. vh. biggrin.gif tongue.gif laugh.gif

minimum. laugh.gif

amugy altec lansing 251 5.1est használok.
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tatalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.